För några veckor sedan spelade BoIS 1-1 med Utsikten i Göteborg. Nu är det dags för ”returmatch” och det är tvåan och trean i serien som möts. -Utsikten är precis som vi ett intensivt och attackerande lag. Det blev en bra duell där uppe när vi mötte dem, och det kommer det blir nu igen, säger Billy om lördagens match på IP.

Sedan matchen i Göteborg för drygt två veckor sedan har BoIS spelat två 1-0-matcher. Först vinst mot Trollhättan, och därefter förlust mot Qviding.

Vad talar för att vi kommer få se ett annat BoIS mot Utsikten, än det mot Qviding senast?

-Om vi ”glömmer” första halvlek mot Qviding, och tittar på och summerar de drygt 50 matcher vi spelat tillsammans ifjol och i år, så talar det rätt så mycket för att första halvlek mot Qviding var en prestation vi är besvikna på. Vi har tittat på Qviding-matchen och tar åt oss att vi inte var bra. Vi får inte glömma alla andra bra prestationer vi gjort, så det talar för att vi kommer ut bra i morgon, mot ett bra motstånd, säger Billy.

Utsikten har efter matchen mot BoIS spelat 2-2 mot Oskarshamn och vunnit mot Motala med 2-0.

-Vi och Utsikten ligger där vi ligger i tabellen (trea och tvåa) och det är därför att vi är bland de bättre lagen i serien. Det kommer bli en spännande match i morgon, avslutar han.

Vad gäller skadeläget fortsätter Amr Kaddoura och Robin Hofsö ta fina steg i sin rehabträning. I veckan skadade sig Hampus Ferhm när han fastnade med foten i gräset. Vad som såg ut att kunna vara något mycket värre, visade sig vara en mindre knäskada som håller honom borta från spel i några veckors tid.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Peterson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen Utstikten försöker vi slå förra årets publiksiffra mot dem. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • Klicka HÄR för att se veckans BoIS-TV med Philip Andersson.
  • BoIS och Utsikten möttes för första gången 2016. Lördagens match blir den åttonde genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Utstiktens BK genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – Utsiktens BK, matchstart lördag 17:00 på Landskrona IP. Matchen spelas utan publik.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson