Cup-vinst mot Öster i onsdags, ny match igen på lördag eftermiddag. -Kul att höra lite applåder igen. Skövde är alltid tuffa, kan vi ta död på deras offensiv så har vi kommit lång väg, säger Max Mölder bland annat inför matchen mot Skövde.

BoIS tog en mycket skön cup-vinst i veckan, när Öster besegrades. Och det avgörande målet kom på vad som mer eller mindre var matchens sista spark.

-Vi gjorde en väldigt solid och bra prestation, både som lag och individuellt.

Nu väntar Skövde på hemmaplan. Ett lag som BoIS vann mot tidigare i år, och BoIS går in till matchen med två insläppta senaste sex matcherna. Detta efter att haft ett snitt på strax över ett insläppt mål per match dessförinnan.

-Vi har väl inte gjort nåt annorlunda med vårt försvarsspel. Inte generellt, egentligen. Det har varit små taktiska förändringar, mot vissa lag. Det skulle väl vara det i så fall, säger Max Mölder.

Matchen mot Skövde blir den första av sju matcher som ska spelas i oktober.

-Det gäller att tänka till hur man lägger träningar. Vi har klarat oss bra trots tätt matchande. De som varit borta har varit skador som inte direkt har med det täta matchandet att göra, så att säga. Det var två tuffa matcher mot Skövde förra året, och vi vände underläge senaste matchen, 0-2 till 3-2. De är bra på fasta situationer, många stora långa spelare. De gjorde tre mål på hörna mot Linköping senast, till exempel, fortsatte Max.

Nicklas Nielsen har en har lite känningar, och man väljer att vila anfallaren. Detsamma gäller Carl Lindell, och precis som mot Öster ersätter Hampus Pauli. William Kvist är dessutom tillbaka i matchtruppen, som ser ut enligt följande.

Hampus Pauli, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Patrick Nwadike, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Peterson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen Skövde AIK försöker vi slå förra årets publiksiffra mot dem. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • Se veckans BoIS-TV med Robin Hofsö HÄR.
  • BoIS och Skövde möttes för första gången 1969. Lördagens match blir den 15 genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Skövde AIK genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – Skövde AIK, matchstart lördag 15:00 på Landskrona IP. Matchen spelas inför begränsat antal åskådare, se mer info HÄR.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS