Till matchen mot Eskilsminne på söndagseftermiddagen tvingas BoIS klara sig utan Philip Andersson, Dennis Olofsson och Jonathan Asp. Glädjande är dock att Robin Hofsö och Nicklas Nielsen är tillbaka efter en tids frånvaro.

För fjärde gången detta året, möts BoIS och Eskilsminne. På försäsongen spelades två matcher som slutade 3-0 och 5-0, och i seriematchen tidigare i år vann BoIS med 1-0. Tre segrar för BoIS alltså. Senaste omgången vann Eskilsminne med 2-1 mot topplaget Lindome. Samtidigt vann BoIS som bekant sin match mot Torn med 2-0. Till morgondagens match tvingas BoIS, precis som senast, klara sig utan Philip Andersson och Dennis Olofsson. Även Jonathan Asp saknas.

-När det gäller Philip Andersson så är det hans knä. Det är inget allvarligt, men han är inte helt hundra än, och då spelar man inte dom här viktiga matcherna. Vi räknar med att han tränar för fullt i mitten på nästa vecka om det går som vi hoppas.

Dennis Olofsson skadade sig på träning innan matchen mot Torn.

-Dennis halkade till på planen och fick en liten uttänjning i ljumsken, så han räknar vi med är borta 3-4 veckor. När det gäller Asp handlar det inte direkt om en skada, utan mer en kramptendens. Han har spelat mycket på sistone, det är tunga planer. Risken är för stor att han får bristning. Precis som med Philip räknar vi med att Jonathan är tillbaka i träning i mitten på nästa vecka.

Glädjande är dock att Nicklas Nielsen och Robin Hofsö åter är med i matchtruppen. Nielsen har vilat de två senaste matcherna, men är nu tillgänglig för spel igen. Robin Hofsö har inte spelat sedan matchen mot Torn 18 juli. Dessutom är Carl Lindell tillbaka i truppen, samtidigt som Emil Jönsson och Luka Petrovic ”kallas in” från IFK Malmö.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Oscar Peterson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen Eskilsminne IF försöker vi slå förra årets publiksiffra mot dem. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och Eskilsminne IF möttes för första gången 1944. Söndagens match blir den sjunde genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Eskilsminne IF genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • Eskilsminne IF – BoIS, matchstart söndag 14:00 på Harlyckans IP. Matchen spelas inför begränsat antal åskådare, se mer info på Eskilsminnes hemsida HÄR.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson