På fredagskvällen ställs BoIS mot jumbon FK Karlskrona. Linus Olsson har tränat för fullt under veckan, och är med i trupp. Även Oscar Petersson, som var sjuk senast, är tillbaka.

Både Dennis Olofsson och Melker Heier på väg tillbaka, efter skada respektive sjukdom. De båda har tränat under veckan, men är inte redo för spel ännu. Därtill är statusen på Philip Andersson fortfarande densamma som förra matchen. Det vill säga, man avvaktar svar från magnetkameraundersökning. Hampus Ferhm har varit lite småkrasslig under veckan, och står över.

”Dubbelmötet” mot Lindome förra veckan slutade med en inspelad poäng, efter en stark upphämtning i Göteborg. 0-2 blev till 2-2 efter mål av Jensen och Nielsen.

-Bra gjort. Två intensiva bra fotbollsmatcher mot dom. Känslan var ju att vi var närmast segern i onsdags-matchen, då blev det noll poäng. I den andra var Lindome kanske bättre sett över 90 minuter men där blev det oavgjort. Starkt av killarna att ta en poäng, säger Billy.

-Vi var inne i ett extremt intensivt spelschema. Att ha den karaktären och orken att komma tillbaka, särskilt när man vet hur viktig matcherna är. Det säger mycket om grabbarna, de ger sig aldrig, fortsätter han.

Matchen mot Lindome i söndags var den tionde matchen, inom en period av 37 dagar. Nu väntar ett något lugnare spelschema, med en match i veckan. Fem matcher återstår i serien, och först ut är FK Karlskrona på fredagskvällen. Blekinge-laget ligger sist i tabellen och har skrapat ihop 14 poäng.

-De kommer kämpa för att plocka in så många poäng de bara kan, men det gör vi också. Det gäller att gå ut och göra jobbet, och inte tänka på något annat. Vi fokuserar på det vi kan påverka, det vill säga att ta tre poäng på fredag, avslutar Billy.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Oscar Petersson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen FK Karlskrona försöker vi slå förra årets publiksiffra mot dem. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och FK Karlskrona (dåvarande AIF) möttes för första gången 1981. Fredagens match blir den 33 genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och FK Karlskrona (AIF) genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – FK Karlskrona, matchstart fredag 19:30 på Landskrona IP. Matchen spelas inför begränsat antal åskådare, se mer info HÄR.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS