Med blott fyra matcher kvar av ordinarie serie börjar det nu dra ihop sig på allvar. Efter den planenliga segern senast, hemma på IP mot seriejumbon Karlskrona, har BoIS satt sig i en spännande position inför avslutningen.

Kvalplatsen innehas och ner till närmast jagande utmanare, Utsikten är det sex poäng. Ett solitt avstånd men så länge risken att komma ikapp fortfarande existerar tas ingen ”kvalseger” ut i förskott.

Upp till serieledande Värnamo är det också sex poäng och att komma ikapp smålänningarna är absolut ingen omöjlighet. Speciellt med tanke på att lagen ska mötas längre fram. Innan vi sätter tänderna i den holmgången är det dock fullt fokus på kommande match.

Även denna gång heter skådeplatsen Landskrona IP och för motståndet svarar FC Linköping. Matchen spelas på lördag med avsparkstiden 15:00.

Linköping befinner sig i mitten av tabellen och är vare sig inblandade i botten- eller toppstriden. Senast vi mätte krafterna, I Linköping, slutade matchen med hemmaseger. BoIS kom inte upp i normal standard och förlorade med 0–2, ett resultat som speglade matchbilden. Chans på gruvlig revansch till helgen.

Linköping reser ner till nordvästra Skåne efter en bitter förlust senast, hemma på Linköping Arena mot Qviding. Matchen slutade 1–0 till gästerna som därmed kravlade sig upp på negativ kvalplats.

Linköpings främste målskytt heter annars Fredrik Alm och han har noterats för sju mål hittills denna säsong. Strax bakom jagar Wellington Gustavo Fernandes Avelar med sex pytsar. Den sistnämnde är dock avstängd efter utvisning senast. Även Almir Gullit Dos Santos fick syna det röda kortet mot Qviding och följer därmed inte heller med ner till Landskrona.

I BoIS-lägret börjar skadeläget se betydligt ljusare ut. Många spelare har kommit långt i sin rehabilitering och närmar sig därmed comeback. Efter en intensiv period med många matcher är det nu lite större avstånd mellan omgångarna och att spelare nu börjar komma tillbaka är efterlängtat för Billy och Max.

Vi önskar våra randige lirare stort lycka till och hoppas att alla fantastiska supportrar följer laget på distans.

Billy kommenterar skadeläget såhär:

-Philip Andersson har fått svar på sin undersökning av knät. Det rör sig om ett blåmärke på brosket, och det är egentligen en slags belastningsskada. Vi räknar inte spel under resten av november, sedan får vi se, säger Billy.

-Dennis har börjat stegra träningen och går för fullt på måndag. Linus åkte på en vrickning i går och svullnaden har inte gått ner för att han ska kunna vara redo för spel, säger han

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Patrick Nwadike, Melker Heier, Oscar Petersson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm,Jonathan Asp, William Kvist.

  • Se veckans BoIS-TV med Max Mölder HÄR.
  • Publikrekord! Till matchen FC Linköping City försöker vi slå förra årets publiksnitt. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och FC Linköping City möttes första gången 2020. Lördagens match blir den andra genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och FC Linköping City genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – FC Linköping City, matchstart lördag 15:00 på Landskrona IP. Matchen spelas inför begränsat antal åskådare, se mer info HÄR.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS