Av den ordinarie serien återstår det tre matcher och dramatiken som präglar avslutningen är påtaglig. Inte minst med tanke på att Landskrona BoIS lyckats äta upp stora delar av marginalen till serieledande IFK Värnamo. Som mest var det 13 poäng lagen emellan men inför matchen på söndag är det blott tre kvar. En rysare väntar.  

Smålänningarna har fortsatt en betydligt bättre målskillnad men teoretiskt sett har BoIS faktiskt möjlighet att ta över serieledarpositionen på söndag kväll. En morot så god som någon.

Efter 27 spelade matcher står Värnamo på 58 inspelade poäng med en målskillnad på +32. Randigt har i sin tur 55 poäng och en målskillnad på +23. Bortaseger med 5-0 och lagen skiftar placering.

Tabellettan från Finnvedsvallen såg länge ut att gå en betryggande serieseger tillmötes och få – om ens någon – såg framför sig att BoIS skulle ha möjlighet att komma ikapp. Nu ljuder helt andra tongångar i skällan.

Värnamo kommer till matchen med fyra raka förluster i ryggen. Jonas Therns mannar, som uppträtt så stabilt säsongen igenom, har gått på några tunga minor och därmed gett BoIS en uppskattad biljett tillbaka in i kampen om den ädlaste placeringen.

Senast, i bortamötet mot Utsikten, tog smålänningarna ledningen och hade inledningsvis kontroll på det som utspelades uppe på Ruddalen. En snopen kvittering i slutet på första halvlek skulle följas upp av utvisning och straffmål i början på den andra. Ett decimerat Värnamo orkade inte komma tillbaka och det fjärde nederlaget på lika många matcher var därmed ett faktum.

Utvisningen innebär att Pilip Vaitsiakhovic inte står mellan stolparna på söndag.

I anfallsspelet kretsar mycket runt anfallaren Michael Kargbo. Han har svarat för 13 mål och är ett offensivt hot som BoIS behöver få kontroll på.

I BoIS ser skadeläget ut enligt följande.

Philip Andersson är knäskadad, Patrick Nwadike lårskadad, Nicklas Nielsen lindrigare hjärnskakning. Därtill är Carl Lindell sjuk och även Luka Petrovic missar matchen, då han inte riktigt kunnat träna för fullt efter lättare känningar.

-Däremot är Dennis tillbaka och fullt konkurrenskraftig, dessutom var Linus tillbaka och spelade 45 minuter mot Karlskrona förra matchen, kommenterar Billy.

-Alla vet vad vi har framför oss, det är fantastiskt kul att vi precis som i fjol är med i toppen. Härliga tider att vara BoISare, säger han.

Precis när fredagens träningspass var slut, det sista innan matchen, samlades killarna i en ring och snackade. ”Ut och njut” och ”vi har allt att vinna” var något av det som kunde höras om man spetsade öronen.

Truppen:

Hampus Pauli, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen mot IFK Värnamo försöker vi slå förra årets publiksnitt. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och IFK Värnamo möttes första gången 1950. Lördagens match blir den 23 genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och IFK Värnamo genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • IFK Värnamo – BoIS, matchstart söndags 17:00 på Finnvedsvallen. Matchen spelas utan åskådare.
Text
  • Mattias Hallberg
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson