Det återstår två matcher av den ordinarie säsongen och BoIS har nu definitivt säkrat kvalplatsen. Efter likaresultatet senast, i seriefinalen mot IFK Värnamo, är det fortsatt tre poäng upp till smålänningarna högst upp i tabellen. Chansen att komma ikapp är ännu en realitet och naturligtvis är ambitionen att ta över den ädlaste placeringen innan säsongen går i träda.

För att ge sig själv chansen krävs det att randigt avslutar med två segrar och laget inleder med att försöka besegra Assyriska Turabdin på bortaplan. Matchen spelas i morgon lördag, Vapenvallen agerar skådeplats och matchen startar 17:00.

Helgens motståndare är ett kompetent fotbollslag som svarat för en stark säsong. Assyriska ligger femma inför helgen och har möjlighet att avancera ytterligare någon placering. Formen är god och senast besegrades Eskilsminne, hemma i Jönköping, med 4-2.

Mycket kretsar kring hela seriens stora målspruta, Simon Karlsson Adjei. Anfallaren har noterats för mäkta imponerande 25 mål på 27 spelade matcher. Han har därmed svarat för exakt hälften av Assyriskas totala målskörd. En målaptit som väckt uppmärksamhet högre upp i seriesystemet och i veckan presenterades Karlsson Adjei för allsvenska Varberg.  

Att få bukt på hans framfart blir en inspirerande uppgift för BoIS-försvaret.

Nicklas Nielsen, som repat sig väl efter den otäcka smällen i matchen mot Linköping, samt Philip Andersson gör efterlängtade comebacker i truppen.

I vårmötet slutade matchen, hemma på Landskrona IP, med BoIS-seger. 2-1 till hemmalaget efter mål av Filip Olsson och Linus R Olsson. Två etablerade målskyttar som gärna får utöka sin målskörd till helgen.  


– Det är två matcher kvar och vi är tre poäng efter Värnamo. Vi ska göra allt för att komma i kapp dem, sedan är det upp till Värnamo att ta sina poäng, säger Billy om tabelläget.

-Vi har haft en lite rörig vecka, med sjukdomsfall och inställd träning. Denna grupp är extremt bra på att både anta och tackla utmaningar, det ska bli ruskigt roligt att åka upp med killarna och maximera vår prestation, fortsätter han.

-Denna gången har vi absolut inget att förlora. Vi kommer inte ge oss förrän vi det är ett faktum att vi inte kan komma ikapp Värnamo.

Viktor Wihlstrand, Carl Lindell och Oscar Petersson missar matchen på grund av sjukdom. Patrick Nwadike och Luka Petrovic är borta sedan tidigare på grund av lår- respektive ljumsskada. William Kvist har problem med njursten och missar matchen.

Truppen:

Hampus Pauli, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Passi Prudence, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Melker Heier, Dennis Olofsson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen mot Assyriska försöker vi slå förra årets publiksnitt. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • Se veckans BoIS-TV med Max Mölder HÄR.
  • BoIS och Assyriska IK möttes första gången 2019. Lördagens match blir den fjärde genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Assyriska IK genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • Assyriska IK – BoIS, matchstart lördag 17:00 på Vapenvallen. Matchen spelas inför ett begränsat antal åskådare, se mer information på Assyriskas hemsida HÄR.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson