Lördagens match mot Motala blir sista seriematchen för i år, därefter väntar kvalspel. Trots att matchen inte betyder något för tabellen, är den en del i förberedelserna. -Matchen är en viktig del i resan som vi har att göra. Det gäller att ta vara på den, efter den är nästa match i kvalet, säger Billy efter träningen på fredagseftermiddagen.

Frågan är om inte temperaturen var under nollan, när BoIS tränade på fredagseftermiddagen. Det lär inte bli mycket varmare när BoIS tar emot Motala, lördag 14:00, på IP.

BoIS har fortfarande en del spelare borta på grund av skada och sjukdom, men frånvarolistan lär minska kraftigt redan nästa vecka.

-”Calle” är ju tillbaka i träning sedan i torsdags. Sedan har vi Oscar och ”Wilas” som på söndag varit symptomfria i en vecka, och är tillbaka och tränar på måndag. Patrick har löpt på denna veckan och är förhoppningsvis igång med full träning i slutet på nästa vecka. Sumar är lite stel i vaden, där tar vi inga risker och räknar i stället med att han tränar igen på måndag, säger han.

-Med Philip Anderson är det lite upp och ner. Han var ju aldrig aktuell för spel senast, även om han var med i truppen. Luka är fortsatt ljumskadad, dessutom är Passi avstängd.

Vad hoppas ni få ut av matchen?

-Jag tror det har gått 50 matcher sedan vi förlorade två i rad. Det är viktigt att ha med oss, att vi brukar studsa tillbaka efter en förlust. Prestationen mot Assyriska, framför allt andra halvlek, är vi nöjda med. Varje match spelas för att vinnas, och vi har en resa vi ska göra. Tillfället att spela 11 mot 11, med ett motståndarlag på andra sidan, tar vi vara på. Nästa match vi spelar efter det är i ett kval, säger han och fortsätter.

-Vi kan räkna med att få se det BoIS vi brukar, mycket spelglädje. Vi har unga spelare som Johan Rapp, född 01 som kom in och gjorde en match som mittback senast. Melker Heier gjorde ett väldigt intressant inhopp, även Kevin är ju 01:a. Kul att se alla unga spelare som driver på. Yngre som äldre vill man ju se att spelarna tar initiativ och utvecklas, säger Billy.

Efter att träningen avslutats med ett spel, röt Max Mölder till och menade på att det ena laget inte riktigt skötte sig som man skulle. ”Matchen i morgon ska inte bara spelas av” hörde man Max skrika, och möjligen var där också någon svordom iblandad.

-Det var väl lite lojt vid något tillfälle, och då fick vi hojta till lite. Men det är fullt naturligt, killarna vet att det är allvar.

Rotation i laget och planerade byten?

-Vi har en bred trupp, även om den antalsmässigt är lite sargad för tillfället. Vi har 17 man som kommer till match, och alla är redo att spela. Vi har väl ett byte vi tänkt ut på förhand, men matchen får leva sitt liv och den är egentligen precis som vanligt, förutom att vi är lite mindre folk än vi brukar vara.

Vi kan notera att Alexander Tkacz mot Motala gör match #200 i Landskrona BoIS. Han har startat de nio senaste matcherna.

Truppen:

Carl Lindell, Philip Mårtensson, Johan Rapp, Alec Brandt Erlandsson, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Melker Heier, Dennis Olofsson, Emil Jönsson, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, William Kvist.

  • Publikrekord! Till matchen mot Motala försöker vi slå förra årets publiksnitt. Detta genom att sälja fiktiva biljetter för 25 kr / styck. Mer information om detta, samt hur man ser matchen finns HÄR.
  • BoIS och Motala AIF möttes första gången 1935. Lördagens match blir den 26 genom tiderna mellan lagen. Klicka HÄR för att se alla matcher mellan BoIS och Motala AIF genom tiderna. (BoISHistoria.se)
  • BoIS – Motala AIF, matchstart lördag 14:00 på Landskrona IP. Matchen spelas utan publik.
Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson