Söndagseftermiddagen gick inte allt enligt plan för Landskrona BoIS. Utöver tråkigheterna som utspelades i slutet på första halvlek – mer om det här – lyckades randigt dessvärre inte rucka på allsvenska Östersunds FK som gick vinnande ur matchen.

Matchen slutade 0-3 och ÖFK kunde resa hem till Norrland efter en rättvis seger.

Hemmalaget ägde bollinnehavet inledningsvis men tempot var alldeles för lågt. Östersund hade därför inga bekymmer med att ligga rätt i sina positioner och sedan ställa om så fort laget vann en förlupen BoIS-boll.

Det var också genom denna manöver som matchens första målchans skapades. ÖFK vann boll, ställde om och kom till avslut en bit utanför straffområdet. Amr Kaddoura gjorde en kvalificerad räddning och på den efterföljande returen kunde en följsam Alexander Tkacz bryta till en resultatlös hörna.

BoIS hade förtvivlat svårt att komma till klara målchanser. Emellanåt rann man igenom men avsluten och inläggen saknade skärpa för att på riktigt hota Östersund.

I slutet av första halvlek uppstod den uppmärksammade incidenten. En beklaglig händelse som också fick stor inverkan på matchbilden.

Efter spelavbrottet hackade Landskrona BoIS-maskineriet betänkligt och detta kunde ÖFK dra stor fördel av.

Laget växlade upp tempot och etablerade ett väldigt tryck mot BoIS-målet. Matchens första mål lät heller inte vänta på sig. Slarv i uppspelsfasen ledde till hörna som Östersund förvaltade efter en misstänkt offsidesituation.

ÖFK fortsatte att trycka på och hemmalaget fick kämpa med näbbar och klor för att inte tvingas släppa in ytterligare mål innan halvtidsvilan. Detta lyckades laget med efter stor möda.

Dessvärre inleddes den andra halvleken i samma anda som den första slutade. Gästerna tryckte på och efter ytterligare lite oaktsamhet i försvaret, en BoIS-försvarare kom fel in i en glidtackling, blåste domaren för straff. En straff som förvaltades vilket innebar att ÖFK utökade sin ledning.

Därefter kom Landskrona BoIS upp i en nivå som vi vant oss vid på sistonde. Det var också under denna period som laget skapade sina klart bästa målchanser. Filip Olsson, Kevin Jensen, Jonathan Asp och Robin Hofsö kom alla till farliga målchanser utan att få hål på målvakten i Östersunds FK.

Närmast var Robin Hofsö, som gjorde ett nytt piggt inhopp. Anfallaren vann boll på Östersunds planhalva och sprang sig fri. Dessvärre svarade målvakten för en kvalificerad räddning på det efterföljande avslutet och kunde därmed säkerställa att nollan förblev intakt.

I slutminuterna skulle bortalaget spä på sin ledning ytterligare en gång och fastställde därmed slutresultatet.

En nyttig lärpeng för laget som tidigare svarat för idel starka prestationer. Prestationsmässigt fanns där ljuspunkter väl värda att bygga vidare på och nu hoppas vi att även en stor portion revanschlysta infinner sig i laget.

Härnäst väntar en ny tuff match då allsvenska Mjällby AIF gästar Landskrona IP för den andra gruppspelsomgången av Svenska Cupen. MAIF vann sin premiär, mot Akropolis, och har därmed satt sig i förarsätet.

För Landskrona BoIS är det tre poäng som gäller ifall laget vill ha en reell chans att ta sig vidare från gruppspelet.

Matchen spelas på lördag, avspark 13:00.