Under lördagseftermiddagen går vårsäsongen i mål för Landskrona BoIS. Den första tredjedelen har spelats, BoIS har skördat överraskande stora framgångar och innehar för tillfället tabellens mest ädla placering.

Detta är dock ingenting som berör laget, tränarna och föreningen i stort. Fokus är inställt på nästa uppgift och i den processen saknas utrymme för att sväva iväg.

Vårens epilog spelas på bortaplan, på Skytteholm i Solna. Där väntar Vasalunds IF och matchen startar 17:00.

Lördagens motståndare är också nykomlingar inför säsongen efter en utmärkt insats i division 1 norra under 2020. Omsättningen i laget har varit stor därefter och föreningen plockade in en rad namnstarka spelare inför comebacken i Superettan.

Kebba Ceesay, Denni Avdic, Nicola Vasic och Philip Wikström är nyförvärv har alla bred erfarenhet från spel i landets högsta serier. Samtidigt försvann en rad tongivande spelare från fjolårets succéartade säsong i norrettan. Benjamin Tahirovic, Isak Hien och Marko Nicolic valde exempelvis alla att lämna för nya äventyr, den förstnämnde tillhör numera italienska storklubben AS Romas ungdomsakademi.

Dessutom gör Mai Traore, som noterades för mäkta imponerande 27 målregistreringar under 2020, sitt sista framträdande i Vasalundströjan på lördag. Därefter går flyttlasset till Viking i Stavanger för spel i norska högstaligan. En stimulerande utmaning för vårt solida försvar.

Vasalund har inlett säsongen på böljande manér och efter nio spelade matcher står laget på tio inspelade poäng. Det räcker till säker mark, om än med små marginaler. Det har ofta varit målrika matcher med laget på plan vilket statistiken också bekräftar. 13 mål framåt och 16 mål insläppta.

I den senaste omgången förlorade Vasalund i derbyt mot Akropolis, som vann med 3-2 hemma på Grimsta. Dessförinnan besegrades Öster på hemmaplan med 1-0.

För Landskrona BoIS fortsätter förberedelserna för fullt. Laget reser upp till Stockholm redan under fredagsförmiddagen för att kunna ge sig själva bästa tänkbara förutsättningar.

Den angenäma konkurrenssituationen ger Billy och Max en rad spännande alternativ att laborera med. Sedan segern mot Brage återvänder Andreas Murbeck från sin avstängning.

På frånvarolistan står Philip Andersson, Linus R Olsson och Erik Pärsson uppsatta. Den sistnämnde råkade ut för en mindre känning under uppvärmningen senast och står därför över helgens omgång. Erik hänger ändå med upp till Stockholm för att stötta laget på plats och kör sedan på med uthållighetspass under uppehållet för att komma väl förberedd till återstarten mot TFF.

Övriga är uttagningsbara och Billy, som under samtalet befann sig på bussen upp till Stockholm, tar därmed artikeln i mål.

Om matchen senast

En ny stabil prestation. Vi släpper till en tidig chans där Kaddoura gör det väldigt bra men i stort en rejäl insats mot ett bra motstånd. Jag tycker vi ser ut som ett samlat lag under hela matchen och är belåten med spelarnas sätt att uppträda.

Uppladdningen inför vårens sista match

Vi var lediga i söndags, gick igenom matchen på måndagen med allmän träning därefter, dubbelpass på tisdag med både fotboll och fys, lediga onsdag, träning på konstgräs i går med större fokus på Vasalundsmatchen och i förmiddags hade vi ytterligare en bra träning på morgondagens underlag. Nu är vi på bussen på väg upp till Stockholm.  

Om Vasalund

De är nykomlingar precis som vi och i truppen ryms det många namnkunniga spelare med stor erfarenhet. De gjorde extremt mycket mål förra året och är erkänt svårslagna på Skytteholm. En tuff med inspirerande utmaning väntar igen.

Att spela på konstgräs

Vi har ett ungt lag som är vana vid konstgräs. Varken vi eller Skytteholm har bevattning så vi har stor erfarenhet av torra konstgräsplaner. Att spela på detta underlaget är aldrig en ursäkt för oss.

Vad som händer efter helgen

Vi går på tio dagars träningsledighet och återupptar träningen torsdagen den 1 juli. Teambuildingsdag följande lördag och därefter har vi en hel träningsvecka som avslutas med träningsmatch mot danska B93 under fredagen. Avspark15:00 på IP:s A-plan.

Lediga helgen som följer och sedan är det full förberedelse inför derbyt mot Trelleborg.

Egna minnen från Vasalund

Mitt minne är ju Nielsens två mål i sin debut för BoIS. För övrigt samma match som Max Mölder gjorde sitt första och enda mål i den randiga tröjan. En rökare rakt upp i bortre krysset. Fotbollsgodis som vi tittar på någon gång i veckan för att hålla humöret uppe.   

Matchen sänds på Discovery+

Stötta Landskrona BoIS genom att köpa digitala biljetter. Swisha 25:- per digital plåt till 123 2200 152 så hjälper du klubben i vår strävan efter #HelaLandskrona. Fyra signerade t-shirts, av både dam- och herrlaget, ligger i potten.

Vill du se Skånes frejdigaste lag live? Investera då i ett årskort och bli därmed en aktiv del av BoIS fortsatta säsong. KÖP HÄR

BoIS trupp:

Amr Kaddoura, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Passi Prudence, Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Robin Hofsö, Filip Olsson, Nicklas Nielsen, Andreas Murbeck, Melker Heier, Dennis Olofsson, Oscar Petersson, Filip Ottosson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, Svante Hildeman.

Foto
  • Bildbyrån