Nedan följer en intervju som vår prao-elev Hedda Bülow har gjort med vår P19-tränare.

Vi tog ett snack med Christian Pizevski som är tränare för Landskrona BoIS P19. 

Christian kom till Landskrona BoIS för ett år sedan och beskriver tjänsten som ett drömjobb. Han tränar upp unga spelare och lär ut den sport som ligger nära i hjärtat. Christian är även lärare på Öresundsgymnasiets Landskrona Nationella Idrottsutbildning (NIU) där han hjälper unga spelare att nå sin dröm genom att ett antal gånger i veckan hålla lektioner i fotboll.

P19 startar på topp enligt Christian, deras prestation har varit bra och de är väldigt nöjda. De har spelat tre matcher i ligacupen och har två kvar, där en av dom är mot en seriekonkurrent vilket kommer bli väldigt spännande då de mött varandra tidigare. 

Innan säsongen drar igång i april laddar laget på att komma i så god form som möjligt samt att man vill komma närmre varandra som grupp då hälften av spelarna är nya i laget. Christian har sedan tidigare en relation med många av de nya killarna då han varit deras lärare på NIU. Christian nämner att laget stött på en del hinder men att de nu är tajtare än någonsin.

Under kommande säsong är Christians mål att förbereda spelarna så gott han kan och förse A-laget med ny spelare. Förövrigt tycker Christian om miljön han jobbar i, han beskriver hur han omges av väldigt kompetenta medarbetare och själv alltid strävar efter att vara så professionell som möjligt. 

Text
  • Hedda Bülow