I morgon lördag är det äntligen försäsongspremiär. Årets första match spelas himma på Landskrona IP och för motståndet svarar allsvenska Mjällby AIF. Avspark 15:00 på det nya konstgräset.

Premiärmatchen kommer alltid med ett gäng extra lager. De nya spelarna ska visa upp sig i den randiga skruden för första gången, publiken ska hälsa laget välkomna till en ny säsong och många vill säkerligen sätta avtryck per omgående.

Motståndet som stundar är också av hög kaliber. Mjällby AIF har verkligen lyckats etablera sig i svensk fotbolls finrum vilket, med resurser och förutsättningar i åtanke, får anses vara mycket imponerande. 2023 slutade laget från Listerlandet tabelltia, bättre än AIK och på samma poäng som IFK Norrköping.

Ny säsong, nya giv men i Mjällby-stallet har det varit ganska lugnt på rörelsefronten inledningsvis. På pluskontot hittas egentligen bara dansken Nicklas Röjkjaer som plockats in från FC Fredericia. Vintervilan har istället primärt handlat om beslutet att inte förlänga med MAIF-ikonen, David Löfquist. Ett drag från sportchefen Hasse Larsson som minst sagt rört upp känslorna i supporterleden.   

Mjällby har faktiskt spelat en match redan denna försäsong. I den besegrades Kristianstad med solida 3-0.

Landskrona BoIS är så klart väldigt taggade på att sparka igång säsongen. Vi hoppas på mycket folk på IP och att publiken får se ett entusiastiskt hemmalag.

Då det är första matchen kommer samtliga spelare ges speltid. Saknas gör Amr Kaddoura (landslagsuppdrag) samt Svante Hildeman, Adam Egnell, Sam Hegdal och David Edvardsson som samtliga dras med mindre skador.

Från U19 ansluter Albin Lutaj, Svante Pedersen och Christian Stark.

Truppen: Hampus Pauli, Rassa Rahmani, Gustaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Max´Med Mohamed, Jesper Strid, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Xavier Odhiambo, Rasmus Wendt, Max Nilsson, Emil Lindman, Kofi Asare, Albin Lutaj, Svante Pedersen och Christian Stark.

Max Mölder inför matchen:

Det känns jättebra och det är så klart väldigt kul med match igen. Säsongens första delmål är att nå första träningsmatchen. Dels för att ha något att utgå ifrån, dels för att kunna göra löpande utvärderingar. Matcherna ger oss kontinuerligt olika former av svar varje vecka som vi sedan kan bygga vidare på.

Publikinformation

Fri entré. Första matchen på det nya konstgräset och vi hänvisar publiken till den bortre kortsidan. Ingång via F-planen. På grund av det ymniga snöfallet måste långsidorna innanför staketet vara publikfria då dessa ytor behövs till avlastning. Det är möjligt att stå utanför staketet på båda långsidorna och ändå ha bra sikt över plan.

Lättare servering kommer att finnas.

För den som inte har möjlighet att se matchen på plats kommer den sändas på hd.se

Medlemskap:

https://landskronabois.se/medlem/

Årskort:

https://landskronabois.se/arskort/

Varmt välkomna till Landskrona IP.

Framåt randigt!