Äntligen är det dags för tävlingssäsongen att tåas igång. I morgon lördag spelas den första gruppspelsomgången av Svenska Cupen då Landskrona BoIS möter allsvenska Brommapojkarna på Grimsta i Stockholm.

Avspark 13:00 och du har väl inte missat att TV4 play skakat fram ett kanonerbjudande där varje nytecknat abonnemang ger Landskrona BoIS 300:-.

Här hittar du kampanjlänken för Landskrona BoIS

https://www.tv4play.se/kampanj/sclandskrona

Om BP

Lördagens motståndare får anses vara en klubb som det sällan stormar kring, men vintern har varit osedvanligt blåsig med BP-mått mätt. Detta då Olof Mellberg, enligt spekulationerna, mer eller mindre var klar som Janne Anderssons efterträdare till förbundskaptensjobbet.

I sista stund, återigen spekulationer, verkar det som att Olof tackade nej till jobbet vilket föranledde en presskonferens där Mellberg kungjorde sin lojalitet till BP, som i sin tur föranledde någon typ av uttalande från förbundet om att kandidaten inte var aktuell. En massa turer fram och tillbaka som slutade i vakuum.

Olof är kvar som BP:s huvudtränare och på Grimsta har förberedelserna inför en ny säsong i Allsvenskan tagit form.

Som alltid har det skett en del förändringar i spelartruppen. Oscar Pettersson, Samuel Leach Holm och Amadeus Sögaard har samtliga flyttat vidare till seriekonkurrenter. Samtidigt har man ersatt med spelare som Frederik Christiansen, Rasmus Örqvist samt, nu senast, Paya Pichkah.

Försäsongsmatcherna har varierat i prestation. Imponerande segrar mot Djurgården och Täby har varvats med lite svagare insatser. I genrepet till cupen förlorade BP, på bortaplan, mot Örebro SK med 0-1.

Om BoIS

Landskrona BoIS reser mot Stockholm med en Skånederby-seger i ryggen. Trelleborg besegrades med 3-2 och även fast insatsen inte var fläckfri var det ånyo stora kliv framåt. Något vi eftersträvar under försäsongen.

Nu ska det äntligen spelas om poäng och därmed tillspetsas konkurrenssituationen ytterligare. Nu handlar det om att vinna matcher och vi får anta att laget som ställs på Grimstas konstgräsplan bedöms ha störst chans att just vinna matchen.

Samtliga spelare i truppen är tillgängliga förutom Erik Hedenquist, som fortfarande rehabiliterar, och Jesper Strid som har en mindre känning.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Rassa Rahmani, Gustaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Melker Jonsson, David Edvardsson, Max´Med Mohamed, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Emil Lindman, Kofi Asare.

Max Mölder inför matchen

Vad tar du med dig från TFF-matchen

Främst att vi skapade väldigt många målchanser vilket vi inte gjort på ett bra tag. Att vi också gör tre mål är väldigt positivt. Samtidigt vi släppte till en del också, och det har vi också kunnat notera men det är mer kopplat till Trelleborgs spelsätt än BP, som har en lite annorlunda struktur.

Vad är BP för typ av motstånd

Deras offensiva organisation är i princip identisk så det blir en match där det är otroligt viktigt för oss att sätta det kollektiva försvarsspelet. En allt annan än enkel utmaning som vi behöver hantera. Vidare att vi inte blir för direkta vid fel tillfällen, då tvingas vi ägna oss åt för mycket försvarsspel. Noggranna i beslutsfattandet så att vi kan applicera nån typ av kontroll.

Första tävlingsmatchen. Vilken är den största mentala skillnaden jämfört med en träningsmatch

Jag tror främst att alla, både spelare och ledare, tycker det ska bli väldigt roligt. Att det nu gäller något på riktigt. Inte bara individuellt för spelarna att flytta fram sina positioner, nu är det istället första riktiga testet i en tävlingsmatch.

Vilka är dina förväntningar på matchen

Att vi har ett jäkligt bra försvarsspel där vi väljer rätt tillfällen att kliva. Det blir viktigt. Att vi har en tydlig kommunikation med varandra och att vi försvarar tillsammans. Blir vi utspridda är BP ett för bra lag. Det hoppas jag få se och sedan att vi fattar bra beslut. När vi ska vara direkta så hoppas jag att vi tar det beslutet och likaså när vi inte ska vara det.

Övrigt

Avspark 13:00 på Grimsta, biljettlänk till E-sektionen där BoIS:arna samlas hittas här:

https://bp.ebiljett.nu/Seating/Arena/328?bestprice=1&section=E

Nästa omgång i cupen spelas på Landskrona IP, mot regerande mästarna BK Häcken, och som årskortsinnehavare är det fri entré till matchen.

Länk till åskort

Länk till medlemskap