I morgon söndag, på självaste påskdagen, hälsar vi er åter varmt välkomna till Landskrona IP. Äntligen ska Superettan-säsongen tåas i gång och i premiären väntar nykomlingen Sandvikens IF.

Avspark 15:00 och vi upplever ett stort intresse till matchen. Har du ännu inte köpt din biljett är det länken nedan som gäller:

https://landskronabois.se/biljett/

ÅRSKORT

https://landskronabois.se/arskort/

Sandviken är en liten fotbollsklassiker som nu gör comeback i elitfotbollen efter många års frånvaro. Fjolårssäsongen, i Ettan Norra, slutade med serieseger, tre poäng före tvåan Nordic United. Nu är det alltså svensk fotbolls näst finaste salong som gäller och de rödvita från Gästrikland går in i den nya tillvaron med stort självförtroende.

Tränare Eldar Abdulic har också varit relativt aktiva i transferfönstret. Spelare som Calvin Kabuye, Taulant Parallangaj och Mohammed Mahammed har hämtats in. Samtidigt gick Mohammad Alsalkhadi vidare till allsvenska IFK Värnamo.

Fjolårets interna skyttekung, John Junior Igbarumah, är däremot kvar och hans 20 mål förra säsongen är så klart imponerande. Ett offensivt hot som BoIS-försvaret behöver hantera. I övrigt kan vi låta meddela att Felix Jakobsson, son till tidigare BoIS-mittbacken Andreas Jakobsson, ingår i spelartruppen på målvaktssidan.

Försäsongen har förvisso inte präglats av så många segrar men laget har ändå stått upp bra mot meriterat motstånd. Genrepet, borta mot Västerås SK, slutade med förlust där siffrorna skrevs till 2-4.

Landskrona BoIS går in i sin fjärde raka Superettan-säsong. Samtliga har slutat med placering på övre halvan, utan att på riktigt vara med och hota om de mest ädla placeringarna, och som alltid är vår inställning att fortsätta ta kliv framåt. En bra start underlättar så klart, likaså att fortsätta vara svårslagna hemma på IP.

Efter genrepet, som slutade lika på ett mot Eskilsminne, har laget fortsatt att träna på gräs för att komma så väl förberedda som möjligt till matchen.

Ingen trupp kommer att presenteras men vi kan glatt informera att hela spelartruppen finns tillgänglig till premiärmatchen.

Max Mölder om..

..träningsveckan inför premiären

En bra sådan. Vi har kunnat träna på gräs och det trodde jag faktiskt inte men B-plan tyckte vi var tillräckligt bra för att ändå köra. Och då är A-plan ännu bättre i morgon.

..vilken typ av motstånd Sandviken är

Skulle vilja påstå att de är snarlika oss själva. I morgon kommer det handla mycket om vilka som är bäst i den höga pressen samt vilka som är bäst i sin speluppbyggnad. Det är två lag som vill ungefär samma och skulle de ställa frågan till deras tränare, Eldar, så skulle han nog säga samma sak.

..de egna förväntningarna på matchen

Dels att det kommer mycket folk, som är där för att hjälpa oss till en riktigt bra prestation, dels att alla som får chansen inne på plan sliter för klubbmärket på bröstet. Det är där vi måste börja för att få den där enande effekten inne på arenan. Därefter är det klart att man alltid önskar kvalitet i det vi gör och i det vi har pratat om inför matchen men det viktigaste är att vi sliter som djur.

..om att det äntligen är premiär

Jag är otroligt taggad, så klart, sen har jag blivit lite äldre och med det kommer också insikten att premiären är en match av 30 och att den ger lika många poäng som omgång åtta. Sen är det klart att det kittlar lite extra.

Vi ser ut att få strålande påskväder till premiären och då det sker en uppdatering av Karlslundsområdet ber vi alla som ska gå på matchen att läsa igenom nedan artikel.

https://landskronabois.se/2024/03/21/publikinformation-infor-premiaren-31-mars/

För den som saknar möjlighet att närvara sänds den på Discovery+.

Vi ser mycket fram emot att träffa er alla igen.
Framåt för randigt, framåt för Landskrona!